11 Ağustos 2009

Açıl susam açıl...

“Allah yoluna tutacağımız bu siper bin kere Kâbe’ye gitmek demektir. Bu toprak bizim, biz de bu toprağın sahibiyiz.diyen hasan çavuşu sırtından vurdunuz siz yaşasaydı şimdi yüzünüze tükürmez miydi.

Bir damla göz yaşının yürekteki yangınını bilir misiniz siz ,hiç ciğeriniz yandı mı bir evlat acısıyla, aylarca bir elbiseyi kokladınız mı hasretinden yanarak, buz gibi mezar taşını kucakladınız mı hiç yavrum diye, nereden bileceksiniz'ki, hiç yüreğinizden vuruldunuz mu siz.

Hayat bir armağandı onlara, aslan gibi deryaları heder ettiniz, doğumla ölüm arasına kalleşliği eklediniz, ne uğruna şehit olduklarına sevinecekler şimdi, bağırlarını delen kurşunun tetikçisini kucakladığınız için'mi?

Onlar vatan toprağı diye bağırlarını siper etmişti, ne bilsinler sizin güroymak ilçesine Norşin diyeceğinizi, güneysu'da,Potamyaya hoş geldiniz pankartıyla karşılanacağınızı ne bilsinler, ne bilsinler tüm akıl hocalarınızın Türk düşmanı olan isyancı kürt aşiretlerinden olduğunu.

Kötülerin üzerini karla kapatma gibi bir telaşınız var,gaflet içindesiniz,kimse değişmez sizinde değişemediğiniz gibi,bahar yağmurları karı yıkayacaktır,tıpkı denizin pisliği iade ettiği gibi, gerçekler kucağınıza dolacaktır.

Ardınıza bir bakın, binlerce şehit mezarı dikilmiş feryat ediyor,benim Şehidimin ve gazimin hakları nerede,şehit anasının babasının hakları nerede,benim haklarım nerede,biz mi başlattık bu kahpe savaşı,söyleyin.
Hangi şehit ailesini kucakladınız onları kucakladığınız gibi,söyleyin kime sordunuz yalakalarınızdan başka'da açılım peşindesiniz.

Açılım'mış? Açıl susam açıl, kırk haramiler doymamış ihanete,imralı köpeği salınacakmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder