20 Ekim 2010

Hayır diyenlere cezalar başladı...

Geçtiğimiz 14 Ekim tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde bir haber vardı. Şimdiye kadar bu konuda resmi bir açıklama duymadık. O haber yayımlandığı günden bu yana adeta yok sayıldı. Neydi o haber?


“Hayır diyene ceza” başlığını taşıyan Mersin ve Ayvalık mahreçli habere göre, Mersin İl Özel İdaresi Mut İlçesi’ndeki referandum öncesinde asfaltlanmasına karar verilen 7 köyün yolunu o köylerden hayır kararı çıkınca asfaltlamaktan vazgeçmişti. Köy muhtarları referanduma kısa zaman kala yolların asfaltlanması işinin programa alındığını, asfalt malzemesinin 7 köyün buluşma noktası olan Dağ pazarı mevkine getirildiğini, referandumda bu köylerde hayır oyu çıkınca malzemenin Mut’taki şantiyeye geri çekildiğini anlatıyordu.

Aynı haberin Ayvalık kısmında ise hayır kararı çıkan 6 köyün tarımsal sulamada kullanılan elektriklerinin referandum sonrasında kesildiği yazılmıştı. Köylüler su gereksinimlerini köy dışında bulunan kuyudan sağlamak zorunda bırakılmışlardı. Bu durumun gerekçesi ise bu köylerin TEDAŞ’a olan elektrik borçları olarak gösterilmişti.

Evet kararı çıkan köyler arasında da mutlaka TEDAŞ’a borçlu olanlar vardır. Ve TEDAŞ tıpkı hayırcılardan “bir hışımla” tahsil ettiği gibi(!) o köylerden de borçlarını tahsil ediyordur herhalde!

Değerli okurlar,

Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü sloganları etrafında yapılan bir oylama sonrasında bir tarafta hayır demeyi evet demek gibi bir demokratik hak ve tercih olarak anlamaktan aciz olmanın yanında cezalandırılması gereken bir tutum olarak gören bir hükümet, diğer tarafta hayır diyen %42’yi komplo teorileri ile kandırılmış bir kesim olarak niteleyen kamuoyu araştırmaları…

Ve aradan geçen bir aylık sürede yaşanan daha nice ibretlik örnekler…

İşte, 12 Eylül’de “sınıf atlayan” Türk demokrasisinin hali bu!

Başbakan daha iki gün önceye kadar, hala muhalefeti anlamaktan söz ediyor ama görüldüğü gibi “el altından” cezalandırma çoktan başlamış bile!


oda tv

2 yorum:

  1. Kıyıları da boyayacaklar-mış..
    Mahalle baskısı değil de nedir bu?

    YanıtlaSil
  2. Bunlara en güzel cevabı beyaz hoca vermiş tabi anlayabilirlerse "Bezde kutsallık aranacaksa, o zaman, en önemli yerleri örttüğü için en kutsal örtü dondur ! " belki biraz abartmış ama temcit pilavı gibi önümüze sürerlerlese her başları sıkıştığında olacak budur...

    YanıtlaSil