13 Ekim 2010

Kadermiymiş tayyip efendi?



Şili de ki madencileri kurtarma operasyonunu seyrediyorum iki gecedir,muhteşem bir organizasyonla bir bir hayata dönüşlerini,bir Devlet başkanı ve eşini seyrediyorum,bir başbakanı ve eşini,bakanları izliyorum,madencileri kucaklayışlarını, içten ve yürekten sarılmaları gözlerimi yaşartıyor,ülkem geliyor gözlerimin önüne,madencilerimiz geliyor ve aileleri,dayanamıyorum ve gözlerimi kapatıyorum.

Madencilerin ölümü kader miymiş tayyip efendi,bak ta ibret al insanlık nasıl olurmuş,Devlet adamlığı nasıl olurmuş gör...

5 yorum:

  1. Sabah mağdencilerimizin eşleri feyat içinde kanlı gözyaşları akıtarak!...

    Kurbanda kabirlerini ziyaret edebilseydik, o yeterdi

    diyorlar.

    Kaderlerine terk edilmek hakikatende bu olsa gerek!...

    YanıtlaSil
  2. İzledim newbahar,o kadınların göz yaşları içinde şiliyi seyrettiklerini izledim.
    Devletin istese neler yapabileceğini gördüler ve canları daha çok acıdı.
    Ama ne yazık ki bizim ülkemizde "çok güzel öldüler" diyen bir bakanları var,"ölüm mağdencilerin kaderi" diyen bir başbakanları var,onların asıl kaderi böylesi adamların başlarında olması.

    YanıtlaSil
  3. Göçük altında kalan madencinin kaderi ölüm değilmiş meğer! Biz öyle sanardık! Nasıl da kurtardılar 33 madenciyi 69 gün sonra. Bizde olsa kurtulurlar mıydı?
    İnsan hayatı ucuz Türkiye'de. Bir kez daha anladım bunu... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Haksızlık ediyorsunuz. Duymamış olamazsınız; bizimkiler üç saatte çıkarırlarmış!!

    YanıtlaSil
  5. Evet çıkarırlar,çalınacak,soyulacak bir ışık varsa üç saat bile fazla gelir iki dakikada çıkarırlar,nede olsa geçmişlerinden kalan bir alışkanlık mezar soygunculuğu...

    YanıtlaSil