22 Mart 2011

Tefessüh / Çürümüşlük

Bugün size iki sanatçı hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum.

Sonrasında sizlerden, yaşam kalitemizin, sosyal ilişkilerimizin, insanları değerlendirme ölçümüzün, kültür düzeyimizin ve gençlere örnek olma görevimizin hangi yöne gittiğine dair karar vermenizi rica edeceğim;

İbrahim Tatlıses;

Şanlıurfada inşaatta çalışırken, sesinin güzelliği sayesinde İstanbula gelen ve meşhur olan, eğitimi olmayan bir sanatçı. Buraya kadar muhteşem bir başarı örneği. Normal eğitiminin yanında müzik eğitimi de almayan bu insan çok kısa zamanda paraya, şöhrete kavuşuyor…
Yaşam tarzı olarak, hareketli bir hayat yaşamayı tercih ediyor.
Özellikle Baba denilen kişilerle ve yer altı alemiyle çok içli oluyor.

Belli başlı olayları şunlar :

*1990 da kokain operasyonu sanığı, 4 sene sonra beraat etti.
*1990 da Maksim Gazinosunda, ayağından kurşunlandı.
*1996 da Şanlıurfa da Ahmet Toptanla tartıştı, yeğeni Fevzi Tatlı, adamı öldürdü.
*1998 de arabası kurşunlandı. Arabasını kurşunlattığı iddiasıyla, eski menajeri Hasan Boranın adamı Abdullah Uçmak(Son olayda kendisini vurduran diye suçlanan adam) kurşunlanarak yaralandı.
*1998 yılında Hasan Boranın müzik şirketi Oğlu Ahmet Tatlı ve adamları tarafından basıldı.
*2000 yılında iki adet ruhsatsız silah yüzünden gözaltına alındı.
*2002 de Derya Tuna bacağından vuruldu.
*2003 de Asena bacağından vuruldu.
*Sauna Çetesi üyeliğinden 18 yıl hapis istemi ile yargılandı.
*Barzaninin desteği ile Kuzey Irakta, inşaat işi aldı, ortağı ile arası bozuldu.
*Abdullah Uçmak ve adamları tarafından, az rüşvet verdiği için kalaşnikof otomatik tüfekle vuruldu. Olaya PKKnın vurucu timi TAK adlı şebekenin de katıldığı Emniyet yetkililerince ifade edildi.
*Haziran ayında yapılacak genel seçimde, Şanlıurfadan AKP adayı olacağı belirtilen Tatlısesin PKK tarafından ya BDPden ya da Bağımsız aday ol şeklinde yönlendirilmeye çalışıldığı ve saldırının bu yüzden gerçekleştirildiği ileri sürüldü.
*20 yıllık hayat arkadaşı Derya Tuna ile, 11 yıllık sevgilisi Ayşegül Yıldız, hastane koridorlarında birbirlerine fahişe diye bağırarak kavga ettiler.
*Doktorların dediğine göre sağlık durumu iyiye gidiyor…

Sevim Tanürek;

1934 yılında doğan Türk Sanat Müziği Sanatçısı. 1950-1959 yılları arasında TRT Ankara Radyosunda çalıştı. Daha sonra TRTden ayrılarak sahne çalışmalarında bulundu. Çok sayıda 45lik plak doldurdu.
Türk Sanat Müziğinin ve sahnelerin hanımefendi sanatçısı. Sanat hayatı boyunca hiçbir kötü olayın içinde bulunmadı.
11 Mayıs 1998 günü İstanbul- Şişlide kırmızı ışıkta durmayan bir araç tarafından, yaya geçidinde iken ezildi ve 5 gün sonra vefat etti.
Sevim Tanürek'e çarpan ve ölümüne sebep olan kişi, o tarihte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan R. T. Erdoğanın oğlu Burak Erdoğandı.
Kaza sonucu bir ölüm yaşanmasına rağmen, Burak bir gün dahi hapis yatmadı, gözaltına alınmadı ve mahkemeye bir kere bile çıkmadı. Derhal İngiltereye gönderildi. Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi Burak'a kusursuz raporu verdi.
Raporu veren dairenin başkanı, daha sonra Türkiye Deniz İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Rahmetli Sevim Tanürek ise, 8/8 kusurlu bulundu!...
Birinci kişinin otomatik tüfekle vurulma olayı gerçekleştiği andan itibaren tüm televizyonlar, medya kuruluşları aralıksız İbo Show oldu.
Her kanalda, her gazetede bu olay vardı. Arkasından hastanedeki gösteriler başladı.
Önce Başbakan talimat verdi; Ne gerekiyorsa derhal yapın dedi. Aynen hesaplar benden diyen kabadayı tarzıyla!..
Sonra Başbakan Yardımcısı ve Şivan Perver kod adlı Kürtçü-Bölücünün dostu Bülent Arınç hastaneye gitti ve tıp literatürüne girecek açıklamayı yaptı;
"Kendisini gördüm, uyuyordu, doktorlardan uyandırılmamasını rica ettim"dedi.
Tüm Bakanlar, eski yeni siyasetçiler, sokakta görseler birbirlerinin boğazına sarılacak sanatçılar, Urfa'dan hemşerileri İboya uzanan eller kırılsın sloganıyla hastane bahçesini işgal ettiler.
Seyyar satıcılar akın ettiler, önemli bir sağlık kuruluşu olan hastanenin bahçesine çadırlar kuruldu, canlı yayın araçları getirildi.
(Dünya bu arada Nükleer sızıntı, tusunami faciasını ve ölen on binlerce insanı konuşuyordu)
İki gün sonra, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü, sanatçıyı ziyaret ettiler ve kendilerine el salladığı için çok duygulandıklarını söylediler!...
Sonra şu açıklamayı yaptılar;
İbrahim Beyi yüzümüz ak olarak ziyaret etmek istediğimiz için, suçluları yakalayıp da geldik, bu yüzden iki gün sonra geliyoruz, bizi yanlış anlamayın!..
Elbette ki bir sanatçının, bir Türk vatandaşının, bir insanın silahlı saldırıya uğrayıp yaralanması bizi de üzer.
Ama el insaf, sanki Türkiyeyi uçurumdan kurtaran milli bir kahraman saldırıya uğramış!..
Adamın yaşam tarzının kalitesi belli, arkadaşları belli, işi belli. Emniyetin resmi kayıtlarına intikal eden olaylardan bazılarını yazdım, adam vurdurma var, vurulmak var, dükkan basmak var, beraber olduğu kadınları vurdurmak var.
Adam bizzat kendisi vurulacağını biliyor ve Savcılığa şikayetçi oluyor.
Ne bekleniyordu ki?
Su testisi su yolunda kırılırmış.
Şimdi siz cahil ve genç yaşta bir delikanlı olsanız, İboya özenmezsiniz de kime özenirsiniz, kime benzemek istersiniz?
Ciddi TV Kanalları, kendilerine ankorman dedirten yılların habercileri bile 45 dakikalık haber bültenlerinin 30 dakikalarını bu olaya ayırdılar, hem de günlerce…
Araştırmacı gazetecilere bir görev veriyorum...
Amerika Başkanı Kennedy suikastını araştırsınlar, Amerikan Televizyonları, Kennedy öldürüldüğünden itibaren 3 gün içinde, bizimkilerin İboya ayırdıkları kadar zamanı Kennedy için ayırdılar mı, ayırmadılar mı?..
İbrahim Tatlısesi vuranları yakalamak için tüm imkanlarını seferber eden, 30 ayrı ekip kuran Emniyet teşkilatının bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı, aynı hassasiyeti, Hakkaride görev yapan polisimizi, yüzlerce kişi tarafından öldüresiye dövüp yol kenarına atan aşağılıkları bulmak için gösteremez mi?
Polislerin kabahati meşhur olmamaları mıdır, yoksa Başbakanın partisinden aday olmayı düşünmemeleri midir?
Dün; Diyarbakırda, İstanbulda Nevruz kutlamaları bahane edilerek, bebek katilinin posterleri taşındı, PKK paçavraları taşındı, Türk Bayrakları, Türk Parası yakıldı ve isyan provası yapıldı.
Açılım mucidi AKP Hükümeti bunları görmedi…
Türkiyede bu aziz vatan için canını veren binlerce kahramanın yakınlarının; bacağını, gözünü feda eden binlerce gazilerimizin ve yakınlarının ve kendi halinde nafakasını temin etmek için çalışan milyonların bu yalaka yayınlar ve siyasetçilerin insanın içini bulandıran ikiyüzlü davranışları için neler düşündüğünü tahmin edebiliyor musunuz?
Reytinginiz batsın…
Şimdi gelelim yazının başında ki paragrafa...
Bilimin, Tecrübenin, Gerçek Sanatın ve Sanatçının itibarının olmadığı,
Saygının, sevginin, yardımlaşmanın, dostluğun esamesinin okunmadığı,
Çağdaş yaşamın, kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin unutulmaya yüz tuttuğu,
Milli Kurumlarımızın ve değerlerimizin her gün örselendiği,
Kutsal dinimizin bir ticaret ve siyaset malzemesi yapıldığı,
Göz göre göre çevre katliamına bizzat hükümet tarafından yol verildiği,
Bazı siyasetçilerin kabadayı tavırlarıyla, Polat Alemdar figürünün kafasına sıkarım davranışıyla, gençlerin idolü oldukları,
Devlet protokolündeki Sıkmabaşlı Bayanların Türk Kadınının temsilcisi olduğu,
TBMM de, iki veya üç hanımlı 50 kadar milletvekili olan ve İslam Cumhuriyeti tipi bir idareyi isteyen partiye, çağdaş görünümlü kadınların aday adayı olmak için müracaat ettikleri, karmakarışık ve sıkıntılı günlerden geçiyoruz.
Hangi yöne gittiğimize lütfen sizler karar verin.
Benim bu duruma verebileceğim tek ad var; Tefessüh yani kokuşmuşluk…

Sayın Sevim Tanüreki, rahmet ve saygıyla anıyorum..
Sağlık ve başarı dileklerimle 21 Mart 2011

Rıfat serdaroğlu

3 yorum:

  1. mükemmel bir yazı,içimizdekilere tercüman olmuş.hazır seçim dönemide geliyor millet ibrahim t. olayı,aref'in büyüleri,aşçılık yarışmaları ile oyalana dursun biz Allah'a dua edelim ama çalışmayana düşünmeyene araştırıp okumayana nereye kadar torpil?!he unutmadan bize dayatılan apar topar yapılan anlaşma ve yürürlükten geçirilmesi ile yapılacak olan nükler santral,hani tüp gazla eşleştirilmiş olan tehlikecik!!!

    YanıtlaSil
  2. Ben asıl, Hıncal'da bir yazı bekliyorum. Başlığı gene "Su testisi su yolunda kırılır" olan.

    YanıtlaSil
  3. Mafya bağlantıları olan, kendisi de kızdığında aynı yöntemi kullanan Tatlıses'in vurulması elbette hiçkimse için sürpriz olmamıştır.
    Türkiye'de eğitim, gerçek anlamda sanat, bilim vs. önemini kaybedeli, magazin ön plana çıkalı uzun yıllar oluyor, sevgili Tufan. Sistem bu şekilde işliyor artık, ne yazık ki...

    YanıtlaSil