4 Şubat 2010

Hatırlatırlar sana...


Ne çabuk unuttun,daha dün ekmek arası helva yiyordun bakkal amcanın  kapısında,daha dün annen sen sokakta kalmayasın diye evin anahtarını bakkal amcana emanet etmişti,sabah yumurtana katık edip yediğin o sıcak ekmeği ,çayı şekeri, bakkal amcan vermişti sana veresiye'yi,daha dün parasız kaldığında harçlık istemedin mi bakkal amcandan,babanın tüttürdüğü sigarayı kim verirdi sana bakkal amcandan gayrı,yaz tahtaya al haftaya.

Ne çabuk unuttun sümüklü sümüklü oturduğun vitrinin önünü,ne çabuk unuttun geldiğin yeri,koluna altın saat takınca altın adam mı sanırsın kendini,unutma seninde evinin geçimine katkısı olmuştur bakkalın manavın kasabın,seninde ananın parasız kaldığı günlerde bakkal amca yetişmiştir imdadına.

Her yanı yıkıp geçiyorsunuz,ne işçi biliyorsun ne memur,ne esnaf tanıyorsunuz ne tüccar,söyleyin siz kime yağcılık yapıyorsunuz,kimdir önünde eğildiğiniz,ama bir hakkınızı teslim etmek lazım çok güzel adam satıyorsunuz,tıpkı bu memleketi sattığınız gibi,insanları Allah ile aldattığınız gibi,yazık size çok yazık...

2 yorum:

  1. Ben küçükken köyümüze tanıdık bi amca market açtı. Market adını duyunca ''aaaaa!!'' dedik, merak ettik. Babam bakkalın büyüğü dedi, bizi market görmeye götürdü:) Öyle çok büyük değildi ama köyümüzde olunca baya büyük gelmişti bizim gözümüze. Sonra devasa boyuttaki süper, mega marketleri görünce bizim köyün marketciğine olan hayranlığımız çok komik geldi.
    Ve onları hep bakkallarımızı yutan canavarlara benzettim. Ne yzaık ki o canavarlara bizde zaman zaman yem atıyoruz.
    Haklısınız, yazık, çok yazık!!!

    YanıtlaSil
  2. onlar gökten zembille indiler dostum
    ne anlasınlar vatandaşın halinden

    YanıtlaSil